Zeilinstructies en zeilcoach op eigen zeilboot of eigen zeiljacht, voor toerzeilers en wedstrijdzeilers. 
 
CRUISING:
Leer de handige tips & trucks die het zeilen zoveel aangenamer te maken.

Leer niet alleen blindelings en volvertrouwen uw zeiljacht ergens aan te meren of af te meren, maar leer ook hoe de meeste zwaardere handelingen aan boord zoveel eenvoudiger, zonder teveel krachtsinspanningen en zonder stress gedaan kunnen worden. Vaak betreft dit kleine wetenswaardigheden over het hijsen en strijken van het grootzeil en de genua, maar ook voor het varen met een gennaker of spinnaker. Zeker als de wind plotseling is toegenomen.

Bent u in staat in noodsituaties de schipper te vervangen? 

Als u dit allemaal (al) onder de knie heeft, is het verder mogelijk om te leren hoe u de  prestatie van uw zeiljacht of zeilboot kunt verhogen. Deze zeilinstructies gaan o.a. over aerodynamica en de daarbij behorende juiste zeiltrim, maar ook hoe kan ik het snelst van A naar B komen, ondanks dat ik gewoon aan het toeren ben.

RACING: 
Voor degene die clubwedstrijden varen en de ambitie hebben wat meer voorin te eindigen, bestaat de mogelijk om 1 of meerdere keren mee te varen en de kennis te verbeteren op het gebied van zeiltrim, tactiek en techniek en daarmee de resultaten in het wedstrijdveld. Na een eerste oriëntatie sessie, wordt samen met u een project gedefinieerd met daarin de expliciete doelstellingen en worden de meetpunten bepaald. Het is van belang dat u het commitment heeft van uw crew i.v.m. hun motivatie, inzet en aanwezigheid tijdens de trainingen en wedstrijdsessies. Afhankelijk van de behoefte worden ook theorie sessies gepland. 

Huidige actuele projecten zijn Team Schaap ShipCare en Team XoGood.http://www.schaapshipcare.nl/team-schaapshapeimage_2_link_0

Resultaten Team Schaap ShipCare:

  1. Opsommingsteken Winnaar Y-Torenrace 2013

  2. Opsommingsteken Winnaar Northsea Regatta 2013

  3. Opsommingsteken Winnaar Lenco Regatta 2012

  4. Opsommingsteken Klassen Kampioen Noord/ Flevorace 2012

  5. Opsommingsteken Winnaar ORC Clubcompetitie 2013